DFS Voorwaarden en Condities

Algemene voorwaarden

Welkom op de pagina Voorwaarden en Condities voor het gebruik van de dfs.nl website. Deze voorwaarden zijn van toepassing op deze Website, en door gebruik te maken van deze Website en/of het plaatsen van een bestelling via de Telefonische Verkoop van het Hoofdkantoor (DFS Direct) gaat u ermee akkoord gebonden te zijn aan de hieronder beschreven voorwaarden en condities.

Deze site is eigendom van en wordt beheerd door DFS Trading Limited ("DFS, we, our, us"). Registered office: 1 Rockingham Way, Redhouse Interchange, Adwick-le-Street, Doncaster, DN6 7NA. Registered number 01735950 (England and Wales). Email: [email protected]

Om u te voorzien van de beste service, kunnen we controleren of onze gesprekken op te nemen voor trainingsdoeleinden. Mobile in rekening worden gebracht bij het aanroepen van het gratis telefoonnummer. In rekening worden gebracht als u van buiten het Verenigd Koninkrijk.

Wijzigingen

Wij streven ernaar de DFS-website voortdurend te verbeteren en te ontwikkelen ten behoeve van al onze klanten. Om dit mogelijk te maken kunnen wij op gezette tijden:

  • Deze Website (of enig deel daarvan) tijdelijk of permanent aanpassen of terugtrekken zonder voorafgaande kennisgeving; en/of
  • De Voorwaarden van tijd tot tijd veranderen, en uw blijvend gebruik van de Website (of een deel ervan) na een dergelijke verandering zal aanvaarding van deze wijziging betekenen
  • Aanbiedingen op elk moment wijzigen of verlengen

Als DFS is geïnformeerd over eventuele onjuistheden in de inhoud van de Website, zullen wij proberen deze zo snel als redelijkerwijs mogelijk is te corrigeren.

Schade aan uw computer

DFS stelt alles in het werk om ervoor te zorgen dat deze website vrij is van virussen of defecten. Echter, vanwege de aard van het Internet, kunnen wij niet garanderen dat uw gebruik van deze website geen invloed heeft op uw computer. DFS adviseert dat u de juiste firewall en antivirus software gebruikt om deze en andere websites te gebruiken en alles blokkeert wat schade kan veroorzaken. DFS is niet aansprakelijk in het onwaarschijnlijke geval dat tijdens het gebruik van deze website uw computerapparatuur wordt beschadigd.

Juistheid van de inhoud

DFS heeft alle mogelijk voorzorgsmaatregelen genomen in het prepareren van de inhoud van deze website, met name om ervoor te zorgen dat de prijzen correct zijn ten tijde van publicatie en dat alle producten eerlijk beschreven zijn. Toch worden bestellingen alleen geaccepteerd als er geen materiële fouten in de omschrijving van de goederen of hun prijzen zijn zoals geadverteerd op deze website. Alle getoonde prijzen zijn inclusief BTW. Wij spannen ons in om de kleur van het meubilair zo nauwkeurig mogelijk weer te geven. Maar kleurweergave is afhankelijk van uw computermonitor, dus wij kunnen niet garanderen dat uw beeldscherm de kleur van het werkelijke product accuraat weergeeft. Om ervoor te zorgen dat u een bankstel bestelt in de kleur die u wilt, zullen wij ons best doen u een kleurstaal van de gekozen kleur te sturen.

Prijzen

De 45 jaar ervaring van DFS in het ontwerpen, vervaardigen en verkopen van banken betekent dat u bij DFS altijd uw droombank kunt vinden voor een prima prijs. Waar u uw bestelling bij DFS ook plaatst, alle producten vervaardigd volgens klantspecificaties zijn te koop voor dezelfde prijs, zowel in elke DFS winkel als on-line.

Zeer scherpe normale prijzen

Met ‘normale prijs’ bedoelen we de prijs-zonder-korting waarvoor een bank wordt aangeboden of zal worden aangeboden in de nabije toekomst. U kunt erop vertrouwen dat onze normale prijzen zeer concurrerend zijn, omdat wij veel van onze banken in onze eigen fabrieken in het Verenigd Koninkrijk ontwerpen en vervaardigen. Zo vermijden wij de prijsverhogingen door tussenhandelaren. Ook onze deskundigheid op het gebied van design en fabricage helpt ons bij het bepalen van zeer concurrerende normale prijzen, omdat we deze kennis inzetten bij het vergelijken van onze banken met vergelijkbare banken bij exclusieve meubelzaken en onafhankelijke winkels in winkelcentra en woonboulevards. Wij weten wat een bank moet kosten en wat nodig is om hem te maken.

Extra speciale prijzen...alleen voor speciale periodes

Het hele jaar door bieden wij u een aantal banken aan met een korting op hun normale prijs. De kortingsactie voor elke bank duurt nooit langer dan de periode waarin de normale prijs geldt. De prijs die staat aangegeven als “na event”-prijs, is de normale prijs, tevens minimumprijs die wij hanteren zodra de kortingsactie is afgelopen. In sommige gevallen zullen wij vanwege marktontwikkelingen waar wij geen invloed op hebben, de normale prijs moeten aanpassen.

Voordat u een bestelling plaatst

Als u besluit een bestelling bij DFS te plaatsen via een van onze persoonlijke winkeladviseurs, gelieve de volgende informatie gereed te houden, aangezien dit zal helpen uw bestelling te verwerken. Echter, wij staan klaar al uw eventuele vragen te beantwoorden. Hier zijn enkele van de meest voorkomende vragen die u kunnen helpen:

Is de toegang tot uw huis groot genoeg voor het meubilair? Zijn de deuren breed genoeg, zijn er lastige trappen, liften of doorgangen?

Past het meubilair in de kamer?

In welk assortiment bent u geïnteresseerd?

Welke items uit het assortiment wilt u bestellen? Houd er rekening mee als u overweegt op een later tijdstip extra items te kopen, zoals een voetbank of stoel, dat de kleur enigszins kan afwijken. Daarom wordt geadviseerd om al het meubilair dat u nodig hebt gelijktijdig te bestellen.

Welke kleur meubels wilt u bestellen?

Hoe wilt u betalen voor het meubilair?

Erkenning en acceptatie van uw bestelling

Alles wat DFS verkoopt is handgemaakt. Als fabrikant zijn wij trots op ons vermogen om meubilair te maken dat perfect voor u is.

Als u een bestelling bij DFS Direct plaatst, sturen wij u de benodigde documenten per post, zodat u die binnen drie werkdagen ontvangt.

Het is belangrijk dat u weet en begrijpt dat deze bestelling een juridisch bindende overeenkomst is. Uw wettelijke rechten, met inbegrip van eventuele annuleringsrechten, worden niet beïnvloed.

Verwerken van uw bestellingen en leveringsdata

U wordt geïnformeerd over de geschatte leveringstijd vanaf het moment dat u de bestelling plaatst. Zodra de levering van uw bestelling wordt bevestigd, zullen wij contact met u opnemen om de leveringsdatum te regelen. Waar mogelijk zullen wij leveren met de eerste beschikbare bestelwagen in uw regio, omdat wij niet in staat zijn om uw meubels op te slaan. Alles wordt in het werk gesteld om er voor te zorgen dat de levering op de geschatte leveringsdatum plaatsvindt, maar in zeldzame gevallen kan de vervaardiging van uw meubels vertraging oplopen door omstandigheden buiten onze controle. Natuurlijk zullen wij alles in het werk stellen om u daarover te informeren.

Als u ervoor kiest te betalen via een van de renteloze kredietopties, wordt de geschatte levertijd bepaald zodra wij uw ondertekende financiële documenten en verkoopcontract ontvangen, dus gelieve dit papierwerk zo spoedig mogelijk terug te sturen.

Uw kleurmonster wordt zo spoedig mogelijk verstuurd, en wij zullen contact met u opnemen per e-mail om u te informeren dat het kleurmonster onderweg is. Wij zouden ook in de toekomst graag contact met u willen houden. Echter, als u alleen wilt geïnformeerd worden dat uw kleurmonster is verstuurd, kunt u zich afmelden door op de link in dezelfde e-mail te klikken.

Levering en plaatsing

Een kleine vergoeding van €59,- wordt in rekening gebracht voor onze leverings- en plaatsingservice voor bestellingen op het vasteland van Nederland.

DFS heeft met succes meer dan 40 jaar meubelen voor de kerst aan klanten geleverd. DFS garandeert dat producten geadverteerd op deze website gegarandeerd vóór de kerst op uiterlijk 24 december op adressen in Nederland worden geleverd. Als u niet in Nederland woont, spreek dan met een personal shopper die u over levertijden kan adviseren. Als DFS door omstandigheden buiten onze controle niet op tijd voor kerst kan leveren, worden vervangende meubels geleverd, voor gebruik tot uw bestelling wordt uitgevoerd.

Bij levering

Op de dag van levering moet u ervoor zorgen dat de bezorgers gemakkelijk toegang hebben tot de ruimte waar het meubilair geplaatst wordt. Zorg ervoor dat de ruimte waar u het meubilair wilt plaatsen vrijgemaakt is. Ons bestelteam zal uw meubels uitpakken, in de kamer van uw keuze plaatsen en als u dat wenst alle verpakkingsmateriaal mee terugnemen voor recycling wanneer dit mogelijk is. Helaas kunnen wij uw oude meubels niet meenemen. Controleer of u helemaal tevreden bent met uw meubilair. Het bestelteam zal u vragen te tekenen voor uw meubels nadat deze zijn geplaatst.

Betaling

Betaling is mogelijk met ondermeer debet- of kredietkaarten, Visa, Mastercard, Delta/Connect of Maestro. Betalingen kunnen elektronisch worden gedaan. Bijzonderheden worden op verzoek verstrekt. DFS aanvaardt geen aansprakelijkheid voor contant geld dat per post wordt verstuurd en adviseert nadrukkelijk dat u deze methode van betaling NIET gebruikt. Als DFS instemt met het betalen van uw saldo met een betaalkaart tijdens de aflevering, moeten de uitstaande betalingen aan het bestelteam worden gedaan voordat het meubilair wordt geplaatst.

Annulerings Beleid

Regelgeving voor verkoop op afstand is alleen van toepassing op uw bestelling als de goederen niet speciaal voor u zijn gemaakt of als u het product in één van onze showrooms niet hebt geïnspecteerd. Als de regelgeving voor Verkoop op afstand niet van toepassing is, kunt u uw meubels annuleren door ons schriftelijk vóór de levering of binnen 14 werkdagen vanaf de dag na levering te informeren.

Indien u wenst de goederen te retourneren, is het uw verantwoordelijkheid om uw meubels met zorg te behandelen. U bent de eigenaar van het meubilair zodra het aan u is geleverd en u bent aansprakelijk voor enig verlies of schade. Het nalaten van redelijke behandeling van producten kan resulteren in een claim tegen u. Om het risico van een dergelijke claim te beperken, vragen wij u de goederen bij het retourneren op de juiste wijze te verpakken om transportschade te voorkomen.

Het is uw verantwoordelijkheid om items in goede staat te retourneren naar onze afleveringslocatie. DFS erkent echter dat veel klanten niet de middelen hebben om dit te doen, en zullen op verzoek een regeling treffen de items tijdens normale kantooruren (van maandag tot vrijdag) op te halen. In deze situatie wordt een bedrag van maximaal 20% van de prijs van het meubilair in rekening gebracht om de kosten van het ophalen te dekken. Deze kosten zullen worden berekend op basis van het aantal items dat wordt geretourneerd, de beschikbaarheid van vervoer, uw locatie en de complexiteit van verwijdering.

Terugbetalingen

Na annulering van uw bestelling zal de betaling worden terugbetaald via dezelfde methode die u gebruikte om ons te betalen, en meestal binnen 14 dagen.